o všem, co je mému srdci blízké

Evropa se brání přijmout pronásledované křesťany

29. 4. 2010 17:53
Rubrika: všehochuť

Až to bolí u srdce...

Evropa se brání přijmout pronásledované křesťany

8. dubna bylo Švédské migrační komisi přeloženo 3000 případů uprchlíků z Iráku. Švédská luterská církev skrývala ve svých prostorách křesťany před policií. Většina uprchlíků patří k assyrské (též chaldejské) komunitě.

Cílem kampaně bylo přimět švédské migrační úřady, aby revidovaly případy křesťanů a odstranily omyly, k nimž došlo. Hakan Törnqvist, duchovní v Bergsjönu, řekl médiím, že křesťané nemohou být odesláni zpět, dokud není zaručena jejjich bezpečnost v rodné zemi.

Ze 3000 případů je 390 rodin s dětmi. Centra, kde se shromaždují odmítnutí žadatelé o azyl před nuceným návratem domů, jsou plná Asyřanů a dalších uprchlíků z Iráku. Kromě toho se mnoho těchto žadatelů skrývá v soukromých institucích.

Ke křiklavým případům patří např. žena, jejíž rodiče byli zabiti, bratři s rodinami uprchli; ona sama pracovala pro americké ozbrojené síly. Přesto byla její žádost o azyl zamítnuta. Řekla, že křesťanští uprchlíci by nikdy neopustili svou vlast, pokud by měli nějakou ochranu.

Ochránci křesťanských uprchlíků doufají, že tito lidé dostanou šanci na spravedlivý azylový proces. Politikové podle nich musejí otevřít oči pro sílící persekuci křesťanů v Iráku.

zdroj: res.claritatis.cz

Zobrazeno 749×

Komentáře

Lenochod

:-(((((((((( <br />
yetti:souhlas

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio